Accessibilitat

Sobre Accessibilitat

El MACBA està compromès amb el foment de la cultura. Per aquest motiu, entén que l'accessibilitat és un dret fonamental de les persones. Des de la seva construcció, el museu està adaptat arquitectònicament i ha anat integrant elements de ...

Accessibilitat

ACCESSIBILITAT AUDITIVA

         El punt de venda del museu compta amb bucle magnètic per a les persones amb baixa audició que portin audiòfon.

         Visites en llengua de signes catalana (LSC) o possibilitat d'intèrpret.

Exposicions: El MACBA ofereix visites per a públic general en llengua de signes el tercer cap de setmana de cada mes a càrrec d’Enric Lluch. Les pròximes són:
- Diumenge 16 d'abril a les 13 h: Col·lecció MACBA 31
- Diumenge 21 de maig a les 12 h: Akram Zaatari
- Dissabte 17 de juny a les 12 h: Forensic Architecture

També podeu concertar visites per a grups, amb reserva prèvia trucant al 93 412 14 13 o per correu electrònic educacio@macba.cat

ACCESSIBILITAT VISUAL

         El MACBA compta amb dos monocles a disposició del públic amb baixa visió. Es poden sol·licitar a la recepció del museu.

         S'admeten gossos pigall i gossos d'assistència en tot el recinte. També disposem de recipients d’aigua per als gossos, que podeu sol·licitar a la recepció del museu.

Exposicions: El MACBA ofereix visites adaptades el primer diumenge de cada mes a càrrec de l’equip d’educadors/es del museu (amb l’assessorament de Mònica Surís). Les pròximes visites a l'exposició Col·lecció MACBA 31 són:
- Diumenge 2 d'abril a les 10.30 h
- Diumenge 7 de maig a les 10.30 h
- Diumenge 4 de juny a les 10.30 h

Les visites per a grups les heu de concertar amb reserva prèvia (l'aforament és limitat), trucant al 93 412 14 13 o per correu electrònic educacio@macba.cat. Sempre tindreu la possibilitat de tocar algunes obres amb guants. Us hi acompanyarem.

ACCESSIBILITAT FÍSICA
El MACBA té rampes, ascensors que comuniquen les diverses plantes i disposa de seients a cada planta. També hi trobareu lavabos adaptats.

         Teniu a la vostra disposició dues cadires de rodes que podeu sol·licitar a la recepció del museu.

         Els visitants que s’hagin de desplaçar amb cadira de rodes poden sol·licitar un monocle a la recepció del museu per apropar-se a les obres amb més facilitat.

ACCESSIBILITAT COGNITIVA

Accessible per a persones amb discapacitat mental, intel·lectual o psíquica.
Prèvia sol·licitud, es poden concertar visites guiades a les exposicions.

PROGRAMA D'ACCESSIBILITATGràcies al suport de Fundación Repsol, el MACBA ha impulsat el Programa d'Accessibilitat amb el convenciment que l'art educa en el respecte i facilita la integració social. L'accessibilitat es desplega per tot el museu perquè els diversos públics puguin experimentar i gaudir de l’art d’una manera inclusiva.

El programa inclou un recorregut per les sales d'exposició de la Col·lecció, on hi ha làmines i obres tàctils, així com textos en Braille. També compta amb un espai innovador, «Acosta't a la Col·lecció amb els sentits», on el visitant utilitza el tacte, l'oïda i l'olfacte per apropar-se a recreacions de fragments d'obres, i amb un programa de visites especials adaptades a grups amb necessitats específiques.

        Hi ha elements en sistema Braille (cartel·les, tríptics, etc.).

         Hi ha elements tàctils o susceptibles de ser tocats per persones cegues.

         Hi ha informació disponible en grans caràcters i ajudes òptiques.

Continguts relacionats

Vídeos

Destacats

  • PROGRAMA APROPA CULTURA
    El MACBA s’ha adherit a l'Apropa Cultura. El Museu hi col·labora amb activitats adaptades o inclusives i amb la participació en una de les sessions de formació per a educadors socials.