Activitats Cursos i seminaris

Arquitectura forense

Seminari

14 juny 2017

17 h

The Forest/Farm. Image by Hannah Meszaros Martin, April 2014

The Forest/Farm. Image by Hannah Meszaros Martin, April 2014

Aquesta activitat es podrà seguir en streaming.

L’adjectiu forense ‒del llatí «exposar davant del fòrum»‒ fa referència a la pràctica d’articular en públic un discurs. Però més enllà de la retòrica, la ciència forense s’ocupa d’allò que els grecs anomenaven prosopopeia: l’art de fer parlar les coses. Els objectes i la informació que contenen com a testimonis materials dels esdeveniments. En paral·lel a l’exposició Forensic Architecture. Cap a una estètica investigativa, aquest seminari aprofundeix en el sentit de les investigacions artístiques per a la reivindicació de la defensa dels drets humans, així com en la introducció de temes d’una importància crucial en l’esfera pública com és el cas de l’ecocidi. Investigadors de Forensic Architecture hi aborden la metodologia desenvolupada pel grup i es presenten diversos casos d’estudi realitzats per artistes que posen en evidència la rellevància de l’art en la investigació per fer visible l’invisible.

L'Internationale
Amb el suport del Programa Cultura de la Unió Europea
CULTURA

Programa

DIMECRES 14 DE JUNY DE 2017, a les 17 h
Lloc: Auditori Meier

17:00 h Presentació a càrrec de Ferran Barenblit, director del MACBA

17.15 h Susan Schuppli, artista i escriptora, professora i subdirectora del Centre for Research Architecture, Goldsmiths, University of London. El seu treball examina les proves materials de la guerra i dels desastres ambientals.

18.15 h Hannah Meszaros Martin, artista i escriptora. El seu treball se centra en la criminalitat no humana i la violència ambiental en el context del conflicte armat a Colòmbia.

19.15 h Pausa

19.30 h Conversa entre Eyal Weizman i Matthew Fuller

Eyal Weizman, arquitecte, professor de cultura visual i director del Centre for Research Architecture, Goldsmiths, University of London.

Matthew Fuller, professor i director del Centre for Cultural Studies, Goldsmiths, University of London. Destaquen els seus escrits sobre teoria dels mitjans de comunicació, estudis de software, teoria crítica i estudis culturals.Patrocinador principal d'activitats:

Inscripció

Preu: 5€. Gratuit per Amics del MACBA. Amb inscripció prèvia. Aforament limitat. En anglès amb traducció simultània. Aquesta activitat es podrà seguir en streaming.

Inscripció Accedeix-hi directament fent clic al botó.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

Informació per al visitant

Inscripció Accedeix-hi directament fent clic al botó.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Àudios