Activitats Altres

Departament exotèric

Grup d’autoformació. Edició 2018

08 gen. al 21 des. 2018

Presentació de Departament Exotèric 2017

Presentació de Departament Exotèric 2017

Departament exotèric és un projecte artístic i un plantejament pedagògic adreçat a estudiants de tots els àmbits a partir dels 18 anys. No es demana haver cursat prèviament estudis específics d’art.

Es tracta d'un grup d'investigació resident en el museu que treballa amb la consigna: «Què vols aprendre? Què pots ensenyar?» amb un plantejament educatiu que propicia l'horitzontalitat i l'autogestió entre els participants i que crea un espai d'intercanvi de coneixements i experiències al voltant de l'art i el pensament contemporani.

El projecte es desenvolupa de gener a desembre del 2018 i consta de dues sessions mensuals que combinen xerrades, visites a diversos espais culturals, visionats i sessions amb convidats. El gestionen els mateixos participants, els quals en construeixen així la programació a partir dels seus interessos i obren la possibilitat de treballar amb preguntes i respostes alternatives a les que es troben en el context educatiu reglat.

És un espai de gestió col·lectiva en què els tres agents implicats –estudiants, artista i equip educatiu del museu– vertebren tant la programació del projecte com el format en què es du a terme. És des d'aquesta experiència i pràctica que el departament exotèric pot ser entès com un espai d'investigació en l'àmbit educatiu autogestionat.

Programa

Presentació del projecte: dimecres 11 d'octubre a les 18 h. Espai taller.

Convocatòria oberta de sol·licituds: del 16 d’octubre al 30 de novembre.

Requisits: cal enviar una carta de motivació a yjolis@macba.cat explicant els motius pels quals es vol participar i indicant què es pot aportar en aquest grup de treball transdisciplinari.

Comunicació d’acceptats: 15 de desembre.

Inici del projecte: gener del 2018.

Inscripció

Preu: gratuït. Es demana un compromís per a tot l’any.

EntradesCompra les entrades online.

Contacte

Educació: educacio@macba.cat Tel. 93 412 14 13.

Informació per al visitant

EntradesCompra les entrades online.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't